Kistdragers

Kistdragers

Wellicht dat u het wel eens gezien heeft bij de bijzondere uitvaarten van beroemdheden en leden van het Koninklijk Huis. Kistdragers. Vier of zes stijlvol aangeklede mannen  die op zeer gecontroleerde wijze de overledene richting de laatste rustplaats draagt.

Schouderen
Het werk van de dragers wordt ook wel schouderen genoemd. Het vraagt wat oefening om de kist synchroon op te tillen en ook in de pas te blijven lopen. Bij professionele dragers gaat lopen, tillen, liften op de schouders en het dalen naar de grond in een vloeiende soepele beweging. Prachtig om te zien.

Dragen van de kist door studenten
Uitvaartverzorging Rina Uulders kan u helpen bij het verzorgen van de kistdragers. Tegenwoordig zijn er studenten die het kistdragen als bijbaan hebben. Deze studenten zijn professioneel opgeleid en helpen u graag bij dit laatste eerbetoon aan uw dierbare. De kist wordt geschouderd door zes dragers die naast het dragen ook eventueel ingezet kunnen worden voor andere zaken rondom de begrafenis zoals bijvoorbeeld het assisteren bij het condoleanceregister.

Lees meer over het kistdragen door studenten>>

Altijd bereikbaar

Uitvaartverzorging Rina Uulders is dag en nacht bereikbaar en staat graag voor u klaar.

Wensenformulier

Het is prettig om wensen vast te leggen. Zowel voor uzelf als voor de nabestaanden.
Gratis

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer het overlijden van uw dierbare officieel is vastgesteld door een arts.
Belt u Rina Uulders Uitvaartverzorging.
Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Wij staan graag voor u klaar. Ongeacht hoe en of u verzekerd bent.