Vrije keuze van uitvaartondernemer

De vergissing bij verzekeringen: het ‘moeten’ melden van overlijden aan de verzekeraar.

Bent u verzekerd bij één van de grote uitvaartverzekeraars? Dan staat op de polissen telefoonnummer waarbij staat: Bel dit nummer om het overlijden te melden. 3 op de 5 mensen doen dit dan ook, vanwege het simpele feit dat het daar staat.

Het is echter niet noodzakelijk: een uitvaartpolis is een schadeverzekering die uitkeert wanneer de gedekte schade(een overlijden) zich voor doet. Door wie u de uitvaart laat verzorgen staat daar los van. De reden dat deze bedrijven u toch laten bellen is, dat zij graag de uitvaart voor u willen verzorgen, zodat zij twee maal aan u kunnen verdienen.

Duurder uit?

Allemaal zeggen zij standaard dat wanneer u de uitvaart door een ander laat verzorgen, u dan duurder uit bent, omdat u dan leden korting of inkoopvoordeel kwijt raakt. Dat is onjuist, niet de korting die zij u zouden geven is belangrijk, maar de prijs waar de korting vanaf gaat. Omdat grote bedrijven veel overhead kosten hebben, liggen de prijzen structureel hoger en als we daar dan de korting vanaf halen bent u nog vaak duurder uit dan bij Uitvaartverzorging Rina Uulders. Het is maar dat u het weet. Laat u niet misleiden, maar wordt een bewuste uitvaartconsument.

Meer nieuws

Corona uitvaart
Nieuws

Coronavirus en uitvaarten Hoe zit het met uitvaarten tijdens het coronavirus? Een vraag die vaak wordt gesteld. In onderstaande bericht wordt dit toegelicht door het