Kan ik met mijn verzekering bij iedere uitvaartondernemer terecht?

Ja, u bent vrij om elke uitvaartondernemer die u wenst in te schakelen, ook wanneer u een natura uitvaartverzekering heeft. De verzekeraar geeft vaak aan dat het verzekerde pakket dan in waarde verliest, maar veel uitvaartondernemingen kunnen dat voor u oplossen. U bent in die gevallen niet duurder uit, soms zelfs goedkoper.

Wat kunt u het beste doen?

Het is verstandig om bij uw uitvaartverzorger Rina Uulders te informeren wat de mogelijkheden zijn. Rina kan u adviseren en bij de uitvaart ook de verzekering voor u afhandelen. Het kan zelfs zijn dat u daarmee goedkoper uit bent, afhankelijk van het pakket dat u heeft afgesloten.

Hoe bereidt u een en ander goed voor?

Ga naar de uitvaartverzorging Rina Uulders en vraag een offerte voor de uitvaart zoals u hem wenst. Vooral bij pakketverzekeringen is dat belangrijk omdat het kan zijn dat niet alles verzekerd is. Zo weet u ook precies of u voldoende verzekerd bent. U kunt de Rina ook vragen bij u thuis te komen voor een voorbespreking, dat is gratis.

Hoe zorg ik er voor dat mijn nabestaanden weten wat mijn wensen zijn?

Vraag uitvaartverzorgster Rina naar een boekje voor uw laatste wensen (ook wel wilsbeschikking of uitvaartcodicil genoemd). U kunt uw nabestaanden zo ook handvatten achterlaten voor uw afscheid.

Zorg ervoor dat deze zaken bij uw belangrijke (verzekerings-) papieren bewaard blijven, zodat uw nabestaanden deze informatie snel kunnen vinden en uw wensen kunnen invullen.

Meer nieuws

Corona uitvaart
Nieuws

Coronavirus en uitvaarten Hoe zit het met uitvaarten tijdens het coronavirus? Een vraag die vaak wordt gesteld. In onderstaande bericht wordt dit toegelicht door het